top of page

The beginning

Lets go! Nu ska vi sätta igång och plantera träd och lära ut om hållbarhet i Tanzania.

Varför? Jo, Tanzania avskogas dubbelt så snabbt som genomsnittet i världen.

Jag och min vän Baraka Kalenge har därför startat föreningen Tupendane och vi behöver din hjälp för att lyckas med vårt gemensamma mål att skapa en grönare, hälsosammare och lyckligare planet.


Vi alla är medvetna om dom förändringar i klimatet som börjar uppstå som ett resultat av den globala uppvärmningen. I och med detta så är det viktigt att vi planterar träd, eftersom att träd binder koldioxid. Ett genomsnittligt fullvuxet träd binder 21 kg CO2 per år och en flygresa för en person i ekonomiklass från Stockholm till Barcelona släpper ut 835 kg CO2.


Att plantera träd är inte bara viktigt för att binda koldioxid och producera syre. Att mark och skog är täckt av träd och buskar är viktigt för att jorden ska förbli rik och bördig. Om solen skiner och regnet regnar på naken jord så urlakas den på näringsämnen, bakterier och insekter och om det fortsätter år efter år så kommer vi sakta men säker att skapa oss själva en öken. Utan en hälsosam jord kommer vi varken ha hälsosamma djur, grönsaker, frukter eller kroppar. Våra kroppar är ju faktiskt uppbyggd av ämnena som finns i jorden.


Vi kommer därför att etablera en plantskola, åka ut i skog och mark för att plantera träd, lära ut till människor hur man lever hållbart (återvinning, kompost, ekologisk odling), hjälpa bönder att ställa om till skogsjordbruk (både träd och grödor). Vi kommer att möjliggöra för invånarna i området att sälja rent organiskt material till oss som vi kommer omvandla till kompost. Vi kommer även att samla in plast, metall och glas och sälja det till större företag som kan förfina och återanvända materialet.


För att lyckas med detta så behöver främst månadsgivare men även engångs donationer är självklart hjälpsamma. När vi väl har fått all infrastruktur på plats och arbetat i några månader med att plantera träd kommer vi öppna möjligheten för att donera en viss summa och få ett fastställt antal träd för den summan.


Om du vill bli månadsgivare så går det antingen att göra via din internetbank som en återkommande betalning till bankgiro: 5722-8777. Eller direkt på våran hemsida med Visa eller Mastercard. http://www.tupendane.se Engångs donation gör du enklast via Swish: 1231401702


Följ resan från frö till skog!

Tack / Daniel & Baraka


12 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
Post: Blog2_Post
bottom of page